APARTMANI OMIŠ – ČELINE

O nama

LOKACIJA – Čelina-Zavode

Čelina-Zavode je malo turističko naselje smješteno u srcu Dalmacije, pet kilometra jugoistočno od Omiša. Omiš se smjestio na ušću rijeke Cetine, 20-tak km od najvećeg središta Dalmacije, grada Splita.

Bogata kulturna povijesna baština grada Omiša seže u antičko doba, te se gradi i oplemenjuje preko mletačkih, austrijskih, francuskih utjecaja na ovom području. Omiški plivački maraton, Ludi skokovi, Festival dalmatinskih klapa, Gusarska noć samo su dio ljetnih manifestacija u kojima možete uživati.

Između brojnih spomenika, muzeja, potrebno je spomenuti najznačajniji, crkvu Sv.Petra, sagrađenu u 10. stoljeću, te tvrđave Starigrad-Fortica i Mirabellu-Peovica, s kojih se može vidjeti cijeli Omiš i Brački kanal. Ponosno i zorno svjedoče o slavnoj gusarskoj povijesti Omiša.

Apartmani Škare - Čelina

Apartmani Škare

Put Starog sela 3

Čelina

Čelina-Zavode

Čelina-Zavode su idealno mjesto za uživanje u mirnim prekrasnim plažama, suncu, moru i šetnjama, a ako Vam to dosadi, te poželite malo aktivnosti, možete se okušati u ronjenju, jedrenju na dasci, veslanju, odbojci.

Litice i planine koje okružuju Omiš čine ga važnim penjačkim odredištem i bilo bi šteta ne pokušati planinariti, uživati u slobodnom penjanju, paraglidingu, vožnji biciklom ili brodom.

Okolica

Malo odvažniji će podignuti adrenalin rafting ili kajak avanturom na brzacima Cetine i pamtiti ju čitav život. Rijeka Cetina stoljećima mijenja svoj prekrasan kanjon, poji cjelokupan okoliš i stvara vegetaciju i život.

Poznata izletišta Radmanove mlinice i Kaštil Slanica nude vrsne domaće specijalitete: soparnik, kruh ispod cripnje, soparnik, pršut, sir, žabe, jegulju, riječne rakove, pastrvu, meso s gradela i ispod peke.

Maslinovo ulje, domaća vina i pregršt svega ostalog treba doživjeti. Spoj rijeke, planina, mora, bogate povijesti i gostoljubivih ljudi daje ovom području slikovitost i raznovrsnost na koju rijetko nailazite.

Osim brojnih kafića, restorana, disco ambijenta, noćnih veselih pješčanih plaža omiške rivijere, uživajte u koktelima i opustite se daleko, daleko, a opet blizu, od svakodnevnog ritma života.

Stranica grada Omiša

Turistička zajednica grada Omiša

Kuća Škare

Svijest o ekologiji, neobnovljivim i obnovljivim izvorima energije, a opet potrebe za kvalitetom i ugodom življenja, već neko vrijeme postepeno dovode do promjena u gradnji i primjeni građevinskih materijala.

Odabirom ekoloških materijala za izgradnju i izolaciju, smanjuje se i racionalizira potrošnja energije, smanjuje se zagađenje okoliša i emisija štetnih plinova. Niskoenergetski standard građevine zahtijeva energetsku potrošnju za zagrijavanje prostora od 40 kWh/m2 godišnje, a ovaj objekt uvelike premašuje zadane zahtjeve.

Projektiranje i izgradnja objekta u skladu je sa estetskim i funkcionalnim zahtjevima investitora, te osim što objekt odlikuje visoki standard i kvaliteta, građen je na principu niskoenergetskog objekta.

Planirana niska potrošnja energenata, svega 25W/m2, smješta ovaj objekt u A kategoriju. Stan od 100m2, tada se grije sa 2,5kW, što je izvanredno. Iz navedenog niskoenergetskog standarda i iz Iskaznice potrebne toplinske energije za grijanje i toplinske energije za hlađenje vidljivo je da će objekt, imati niže troškove ulaganja i održavanja, te velike godišnje uštede za grijanje i hlađenje.

Dnevni prostori okrenuti su na jug i pritom koriste sunčevu energiju, a u projektu je i predinstalacija za solarno grijanje predviđena na zapadnoj krovnoj strani objekta.